5 עובדות שלא ידעתם על קנאביס רפואי

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

אנחנו מאמינים שלא הגעתם לפה סתם, אם אתם פה כנראה שיצא לכם לעשן פעם אחת בחייכם. קנאביס נחשב לאחד הצמחים "המופלאים בעולם" וכיום ניתן למצוא אותו במגוון רחב של מוצרים ושימושים ברחבי העולם.

אך מה באמת אתם יודעים על צמח הקנאביס? ריכזנו עבורכם 5 עובדות שיפילו אתכם!

1.קנאביס רפואי – מורכב מ – 3 זנים שונים!

לא כולם יודעים את זה אך קנאביס רפואי מורכב משלושה זנים שונים כאשר כל אחד מהם מביא "תחושה" וגורם להשפעה שונה – אינדיקה, סאטיבה, רודראליס.

כאשר אנו חוקרים את הזנים אנו למדים שזן האינדיקה הוא הזן בעל רמות ה CBD הגבוהות ביותר ומשמש למגוון רחב של בעיות – לרוב משרה על הגוף רוגע, עוזרת במצבים של דלקות מפרקים, שינה, פוסט טראומה ומנוחה לנפש.

סאטיבה היא בעלת רמות THC גבוהות ומתאימה לשימוש יומי, הסאטיבה היא יותר ממריצה, מעוררת תיאבון, מעודדת יצירתיות ונוגדת דיכאון.

את הרודראליס אנו מאמינים שאתם לא מכירים ואנחנו גם לא מאשימים אתכם, סאטיבה ואינדיקה זוכות ליחסי ציבור גדולים הרבה יותר. תפקידו של הרודראליס הוא לטיפול נגד דיכאון.

2.קנאביס הורגת תאים סרטניים

מחקרים רבים בעולם בשנים האחרונות קושרים בין הריגה של תאים סרטניים לבין עישון של קנאביס. כל אלו קורים לטענת החוקרים ללא פגיעה בתאים אחרים בגוף אלא פגיעה ישירה בתאים הסרטונים.

במהלך המחקרים ניתן לראות קנאבינואיד(אשר משמש כחומר הפעיל המרכזי בקנאביס) נכנס אל תוך תא גוף בריא ולא עושה בו כלום, לעומת זאת כשנכנס לתא סרטני הוא גורם לתגובה אשר גורמת להרג התאים הסרטניים.

3. ניתן לעשן קנאביס במגוון תצורות

למעשה, מעבר לשיטה המסורתית "הג'וינט" ניתן לצרוך קנאביס רפואי במספר תצורות שונות. בין היתר באמצעות אידוי בעזרת וויפ יעודי, שמן קנאביס אשר מיועד לטפטוף על הלשון, מאכלים ייעודים אשר מכילים את החומרים האקטיביים בקנאביס.

יחד עם זאת, השיטה המסורתית נחשבת לשיטה השכיחה ביותר ובעלת ההשפעה המהירה ביותר על הגוף.

4. רפורמת הקנאביס הרפואי בישראל

אבן דרך בעולם הקנאביס הרפואי קרה בשנת 2016 כאשר אושרה רפורמת הקנאביס הרפואי בישראל. הרפואה בעצם מסדירה לחלוטין את השימוש בקנאביס רפואי ולא מגבילה את כמות העוסקים בתחום.

יחד עם זאת, על מנת לעסוק בתחום צריך להחזיק רישיון ייעודי אשר ניתן מטעם היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות. כיום, ישנם קרוב ל – 20 חברות שונות אשר מטרתן לייבא/לייצא או לגדל קנאביס רפואי.

5. קנאביס לא לשימוש רפואי – עלול לפגוע בכם.

הכתבה שלנו מתמקדת בשימוש בקנאביס אשר ניתן במרשם חוקי למטרות רפואיות. צריכה של קנאביס שלא לצורך עלולה לגרום לנזקים קצרי וארוכי טווח. בין היתר: בעיות זיכרון, פרנויות, חרדות, עליה בקצב הלב, פגיעה ביכולות המוטוריות, הפרעות שינה, זיכרון ואפילו להתפרצות של מחלות נפש אצל אנשים בעלי נטיה גנטית להפרעות מסוג זה.

בעולם אנו רואים מדי שנה עלייה מתמדת בכמות המבקשי עזרה לשם גמילה ממריחואנה או לשם גמילה מסמים קלים כאלו ואחרים. אם אתם לא צריכים להשתמש בקנאביס למטרות רפואיות, חשבו שוב!

דוקטור אחד

דוקטור אחד

יש הרבה מאוד דברים מעניינים קורים בעולם הבריאות אבל לא כולם מוכנים לגלות, ולכן אני כאן, סתם דוקטור אחד שרוצה לעזור לכם להבין טוב יותר על עולם הבריאות והסביבה, תגלו כמה דברים חדשים.

דוקטור1

יש הרבה מאוד דברים מעניינים קורים בעולם הבריאות אבל לא כולם מוכנים לגלות, ולכן אני כאן, סתם דוקטור אחד שרוצה לעזור לכם להבין טוב יותר על עולם הבריאות והסביבה, תגלו כמה דברים חדשים.

כתבות אחרונות